A u međuvremenu....(pišem od 9.2.2022.)

U međuvremenu su nam se dogodili novi neugodni napadi indolencije, nebrige, bašmebriga kulture, bahate lažljivosti i tihog propadanja. Neki odabrani u jednu komisiju odabrali su u HNB idejna rješenja za hrvatsku inačicu eura. Europskog a našeg novca.

No, dogodio se strmoglav o kojem su pisali svi svjetski mediji. Pisali su i naši, ali je narod ostao manje više  ravnodušan. Jer ih više od toga kako će izgledati novac kojim će plaćati zanima hoće li moći plaćati hranu i režije.

No; pobjednik široko raspisanog natječaja mlad je i nepoznati autor koji je uzeo tuđu fotografiju tuđe kune i potpisao plagijat kao svoj originalni rad.

Javnost se malo zagrcnula, stručna javnost i neki novinari pa je dečko, koji je škotsku kunu htio prodati na hrvatskom euru kao hrvatsku kunu, povukao to rješenje tuđe kune u hrvatskoj lisnici. Ne na ramenu.

Kad je mladi autor povukao plagijat iz opticaja, javila se viceguvernerka HNB i iskazala razumijevanje za mladog osjećajnog čovjeka koji nije mogao izdržati pritiske pa se povukao kad se konstatiralo da je kuna tuđa.

Sreća velika što vodstvo HNB i  osobito oni koji su vodili proces odabira najboljih rješenja za hrvatski euro, nisu mladi i osjećajni pa da su se  povukli zbog nemogućnosti izdržavanja pritisaka.

U međuvremenu smo doznali i kako očevi na vlasti zapošljavaju sinove po vatrogasnim zajednicama jer njihovi sinovi, vele "nisu pali s kruške", a saznali smo i da se počela graditi prva kuća na Banovini iako je jedan ministar, ministar M. na sjednici Vlade rekao da je gradnja počela, a poslije sjednice drugi ministar u toj istoj Vladi, ministar H.,  rekao da nije počela.

Ali;"počet(I) će", naglasio je. Naglašeno I.

To je onaj dužnosnik koji je sintagmu "u ovom trenutku" uveo u javni prostor kao opće mjesto i poštapalicu koju sad većina političara koristi kao neku vrstu verbalne štake odgovarajući na pitanja novinara, npr. Tako, dok izgovaraju nebrojeno puta "u ovom trenutku",  dobivaju na vremenu kad nemaju što reći. Istina je; pamtit ćemo ga i po pojmu "potrebito" kojeg koristi obilato i posvuda i gdje god stigne, iako ga se pokušavalo upozoriti da potrebno i potrebito nije isto. I da ti pojmovi nemaju ni isto ni slično značenje.

U međuvremenu smo izbili na prvo mjesto  po broju umrlih na milijun stanovnika, među najslabije smo procijepljenim državama u EU, ali je glavni epidemiolog C. rekao da se razmatra ukidanje kovid potvrda. Odmah je šef Stožera B. izašao pred novinare i rekao da se to ne razmatra. Ali je odlučeno da će roditelji testirati djecu kod kuće besplatnim testovima i da će morati potpisati "izjavu o svjesnosti". Dobro zvuči, ništa ne znači.

U međuvremenu je ministar obrane koji je nekad bio ministar državne imovine optužio zviždačicu a nekadašnju zaposlenicu Državnih nekretnina, da je ona "zviždaljka" PRH pa je za to koristio resurse Ministarstva obrane u priopćenju koje je o zviždačici napisalo to ministarstvo. 

Na konferenciji za medije ministar je poslije priznao da je zapravo lažno optužio vrhovnog zapovjednika da je taj tražio neka ulaganja u vilu na Hvaru, kako bi javnosti pokazao kako je njemu kad njega PRH optužuje. A bilo je tu svakakvih informacija o kupovini jastučića i pegli za ministrov stan. A i Državne nekretnine kojima je ministar obrane bio nadređen dok je bio ministar imovine, to su isto napisale tj. da PRH u toj vili na Hvaru nije ništa tražio pa ni ukrasne jastučiće. A što se tiče zviždaljke, poznato je da se zviždaljka koristi i kod poziva u pomoć. Zviždaljkom se svira i kraj utakmice. Pa, iako je tako mišljena, zviždaljka ne bi trebala biti uvredljiva.

U međuvremenu je dogradonačelnik Splita nazvao jednu novinarku i rekao joj da će se napiti krvi, njene, pa su ga sudruzi i gradonačelnik i njegova supruga, poslali u izolaciju da uči komunikacijske vještine i sve to zapravo opravdali jer je on dobar čovjek i gradonačelnik. Iako nije stvar u komunikaciji nego u bezobrazluku i nasilništvu.

I još, još u međuvremenu, saznali smo da je Kika, nekadašnja javno nošena pasica bivše predsjednice RH "preudomljen". Da, tako rekoše dobro upućeni. A to znači da se bivša Kikina vlasnica više ne brine za tog psa i da joj pas nije važan.

Ali; to smo znali i dok je pas trčkarao pred kamerama. Tužno, ne. Jer, preudomljen zapravo znači odbačen i nevoljen.


Za Ford piše Jadranka Kosor

Teme, sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u kolumnama objavljenim na ford.hr stranicama odnosno komentarima na poslovnim profilima Ford Hrvatske isključivo pripadaju autorima i ne predstavljaju nužno stavove Grand Dalewest d.o.o.